Primosten naar Zlarin
19 augustus 2013 - Tribunj, Kroatië
Toen we wakker werden, konden we weer genieten van het prachtige uitzicht naar Primosten. We hadden gisteravond al gezien dat er allerlei kraampjes waren op de weg achter de boulevard en ook de supermarkt hadden we gevonden. Het was alweer even geleden dat we ineen haven hadden gelegen, dus hadden we echt een aantal boodschappen nodig. Samen met Anna en Olivier werd ik weggebracht door Pepijn naar de overkant om boodschappen te kunnen doen.
Bij de locals gingen we weer heerlijk fruit en groente kopen. Olivier wilde graag druiven hebben en liep met zijn tasje weer verder naar de andere winkels.
Gisteravond hadden we gezien dat er een auto, die geparkeerd stond naast het strand, hem niet in zijn achteruit had gezet maar in zijn vooruit en zo het strand was opgereden. In de ochtend werd hij van het strand getakeld.
De supermarkt stelde niet veel voor, ik denk dat 30m2 groot was maar we konden er voldoende spullen krijgen. Een hele kar vol hadden Anna en ik ingeladen en dit moest dus ook met de Digny naar de overkant. Eerst hebben we Pepijn teruggestuurd met alle boodschappen en vervolgens werden we weer opgehaald. Stoere Pepijn.
Hij had met Marc ook al de vuilnis weggebracht en ze hadden nog een rondje gevaren. Het bootje varen gaat iedere dag weer beter, hij kent in iedergeval geen gevaar dus dat helpt een heleboel.
Na deze activiteit was het tijd voor een verfrissende duik. Het blijft een feestje om zo in je achtertuin in het zwembad te springen. Roger had zoals gewoonlijk zijn hengel uitgelegd en het was de sport van Nico de gehele vakantie om vlak bij Roger een bommetje in het water te maken zoals zowel de vissen weg waren als Roger helemaal nat was.
Pepijn was bezig om Alies te helpen bij het leren duiken vanaf de achterkant van de boot. Elke keer ging het een beetje beter. Pepijn ging als een echte 'coach' voordoen hoe het moest en laten zien hoe Alies het deed. Heel leuk om dit tafereeltje te bekijken.
Om dan toch van alles uitgeprobeerd te hebben deze vakantie had Nico een touw achter de Digny gehangen met een boei eraan. Vervolgens ging Alies in de Digny varen en Nico aan de boei hangen. Jammer maar dat ging niet lukken. Dan omgedraaid, Nico in het bootje en Alies aan de boei erachter hangen. En dat ging wel goed, super gaaf. Dan was het de beurt aan Luca, als een fotomodel lag ze achter op de boei, Marc kon daardoor een leuke foto maken. En als laatst was Pepijn aan de beurt, ook hij vond het super leuk.
Als laatste activiteit zijn Alex, Pepijn, Marc in het ene team en Nico, Luca en Alies in het andere team gaan waterpoloën in de haven. Hier was een veldje voor waterpolo uitgezet. De winnaars van de dag was team 1 met Alex, Pepijn en Marc.
Na terugkomst besloten we dan toch maar eens te vertrekken naar Zlarin, 10 mile verderop. Nadat we ook dit keer de ankers probleemloos hadden losgemaakt, voeren we op de motor naar Zlarin. Er was gewoon te weinig wind om te varen dus dan maar bij elkaar deze 10 mile overbruggen. Roger en Anna hadden het dit keer makkelijk, de kindjes hebben de hele weg geslapen. Wij voeren even later naast nagelstudio 'Kristel' waar op de meidenboot de nagels allemaal opnieuw werden gelakt inclusief glitters. Olivier heeft de hele vakantie ook al blauwe nagellak op zijn teennagels en hij wilde ook alweer een nieuwe kleur, roze met glitters.
Toen we voorbij voeren lieten de meiden de nagels zien aan Olivier en mijzelf, die voor op de boot in de zon aan het genieten waren van het heerlijke weer. Olivier zei alleen maar 'ik kan het niet zien'. Maar eenmaal in de haven van Zlarin konden we de mooi gelakte nagels bewonderen. Kristel vertelde dat het bij haar op de boot de nagelstudio is en de verkleedparty. Alies kwam met een echte bikini van Kristel het dek op poseren. Erg lachen allemaal. Bij ons was het daarentegen rustig, Pepijn was achter op het dek in slaap gevallen op zijn angry birds luchtbed en een kussen, badlaken eroverheen en alles komt goed.
Toen we de haven bereikt hadden, lagen de 3 andere boten bij elkaar en tussen hen en ons in lag een andere boot. De boot naast Nico en Kristel ging weg dus hebben we onze boot verplaatst naast die van hen. Van de havenmeester mochten we de boot verplaatsen voordat andere er kwamen te liggen, we hadden dit volgens hem al een uur kunnen doen maar hij had clementie met ons.
Marc lag ondertussen op het strandje aan de overkant met Olivier. Wij zaten ons al helemaal voor te bereiden op de verbazing van Marc dat de boot weg zou zijn, maar nog voor we vertrokken waren had Janet aan Marc verteld dat de boot verplaatst werd. Jammer de verwachte pret bleef uit.
Zlarin is een klein lief plaatsje waar een aantal keren per dag de ferry aanlegt om mensen van vaste land naar dit eiland te vervoeren. Voor de rest is het een kleine haven maar wel pittoresk. De locale bevolking is duidelijk aanwezig, oude gekleurde gebouwen en een kleine boulevard. Een kleine speeltuin, nee niet met een keurmerk zoals wij dit kennen, nee het was allemaal van oud materiaal maar wel leuk. Een kiezelbak vol met stenen waar Olivier er deze vakantie al genoeg van had meegenomen. Ook was er een petanque baan waar oudere mannen die keer een spelletje spelen met grote, trouwens niet zware, ballen.
Nadat we omgekleed hadden op de boot gingen we een hapje eten. Olivier heeft het de hele tijd over de boot als deze een beetje heen en weer gaat dat 'de boot doet een beetje hoepelen' of 'papa jij doet hoepelen (als Marc de boot bestuurd).
We kwamen terecht bij een restaurant tegenover de speeltuin waar alles nog op ijzeren potten op het vuur werd warm gemaakt (zie foto).
En het bijzondere is dat we hier echt heerlijk hebben gegeten, de ene had vis, de andere een pizza, de andere weer lamsvlees. Iedereen had hier heerlijk gegeten. Wil je weten hoe de visplate eruit zag, kijk dan naar de foto, heerlijk was het!
En een heerlijke huiswijn maakte het bij elkaar compleet. De prijs was ernaar, maar dit was het beste wat we gegeten hadden.
De kinderen hadden nog heerlijk gespeeld in de speeltuin en na een groepsfoto van de kinderen op een houten auto gingen we weer richting de boot. Zelf ben ik met Olivier nog het eilandje doorgelopen naar een verlichte kerk, prachtig mooi zo in het donker (zie foto).
Nadat Olivier in bed was gelegd, gingen we nog een afzakkertje nemen Bin Alex en Janet op de boot. De bonte avond kon beginnen volgens Roger: muziek aan, wijntje bij, lekker ouwehoeren en lekker dansen met Anna. Wie de foto's hiervan wil zien, moet zich maar melden bij Marc.
De dames hadden het biertje 'Radler' ontdekt welke 2% alcohol bevat en te verkrijgen is in de smaken, lemon of grapefruit. Super lekker en je wordt en niet snel dronken van, ook wel handig na alle witte wijn die we bij het restaurant gedronken hadden.
Zelf ging ik uiteindelijk nog op tijd slapen, Nico en Roger hebben de plaatselijke kroeg nog tot half 5 onveilig gemaakt. De bonte avond was weer geweest.

Groetjes
Ps: hoe kunnen we ons bij Marc melden voor foto's van de bonte avond? ;-)
Van klein tot groot,het is uniek.
Grtjes xxx
Opa & Oma